Dzisiaj jest: 19.4.2024, imieniny: Alfa, Leonii, Tytusa

Zobacz jak wygląda praca Służby Granicznej od "kuchni"

Dodano: 5 lat temu
Redakcja poleca!
Zobacz jak wygląda praca Służby Granicznej od "kuchni"

Wydarzenie zadedykowane jest osobom które rozważają wstąpienie w szeregi Straży Granicznej. Zgłoś się, zobacz jak wygląda codzienna służba funkcjonariusza SG od „kuchni”, poznaj służbę i dołącz do niej!

To już druga edycja Dni Otwartych organizowanych przez Bieszczadzki Oddział SG.

Wydarzenie odbędzie się 24 maja w godz. 9-15. Jest zadedykowane osobom w wieku 18-34 lat, które rozważają wstąpienie w szeregi Straży Granicznej.

Uczestnicy wydarzenia będą mieli niepowtarzalną możliwość praktycznego zapoznania się z zadaniami Straży Granicznej oraz m.in. z wyposażeniem wykorzystywanym przez funkcjonariuszy w codziennej służbie.

Na przykładzie placówki SG w Medyce zostanie zaprezentowany m.in. sposób dokonywania kontroli ruchu granicznego oraz ochrony granicy państwowej.

Osoby zakwalifikowane do udziału zostaną szczegółowo zapoznane z zasadami naboru do służby.
 
Ilość miejsc jest ograniczona. Organizator zaplanował ich 40 - decyduje kolejność zgłoszeń.

Rejestracja do udziału będzie realizowana wyłącznie poprzez e-mail:  nabor.biosg@strazgraniczna.pl

W zgłoszeniu należy podać:

- imię i nazwisko,
- rok urodzenia,
- nr telefonu,
- adres e-mail.

Osoby zakwalifikowane do udziału otrzymają informację zwrotną wraz ze szczegółowym planem wydarzenia. Bieszczadzki OSG zapewni uczestnikom transport na trasie z komendy OSG w Przemyślu do Medyki i z powrotem.

 
Po osiągnięciu wymaganych 40 uczestników, zostanie także utworzona 10-osobowa lista rezerwowa. Osoby te wezmą udział w wydarzeniu w przypadku rezygnacji osób zarejestrowanych na liście głównej.
 
UWAGA: Informacja o zamknięciu listy zostanie niezwłocznie podana w formie aktualnizacji niniejszego artykułu.
Źródło: BiOSG